Ieder jaar is het voor veel chefs in Nederland ontzettend spannend. Krijgen ze die Michelin ster? Of nog spannender: behouden ze hem? Hoe is deze restaurantbeoordeling gids tot stand gekomen en hoe kom er je erin? Hoe wordt er gekeurd […]
Ieder jaar is het voor veel chefs in Nederland ontzettend spannend. Krijgen ze die Michelin ster? Of nog spannender: behouden ze hem? Hoe is deze restaurantbeoordeling gids tot stand gekomen en hoe kom er je erin? Hoe wordt er gekeurd […]
Catherine Péré Vergé Ze staat bekend als één van de meest gerespecteerde wijnmakers van Bordeaux. Een ondernemende, energieke perfectioniste die bijna 40 jaar lang haar geld verdiende in de krystalglasfabriek van haar ouders om het sinds 1985 in wijndomeinen te […]
Eeuwenoude traditie in de jaren negentig ontdekt Al in het jaar 496 werd 14 februari uitgeroepen tot de dag van de liefde. De oudste documentaties van Valentijnskaarten komen uit het jaar 1400 en zijn te zien in bijvoorbeeld het British […]
Het is de derde donderdag in november en dat betekent in de wijnwereld maar één ding: de Beaujolais Nouveau komt er weer aan! In september hingen de druifjes zich nog nietsvermoedend te vervelen op de heuvels van de Beaujolais en […]
Nieuwe maatregelen Het hele land op de schop, toenemende besmettingen, nieuwe maatregelen en een dringend advies om mondkapjes te dragen. We kunnen wel stellen dat we samen een historisch jaar beleven en we zullen moeten roeien met de riemen die […]
Domaine Marcel Deiss Domaine Marcel Deiss is opgericht in 1947. Na de tweede wereldoorlog keerde Marcel terug naar zijn geboortedorp Bergheim om midden in het hart van het Grand-Cru gebied het domaine Marcel Deiss op te richten. Wijnbouw zat overigens […]
Even kennis maken… De mossel is een eetbaar tweekleppig weekdier uit de zee. Het is een van de meest voorkomende diersoorten aan de Nederlandse en Belgische kust. In totaal wordt er zo’n 57 miljoen kilo mosselen gekweekt in Nederland, waarvan […]
Domaine Marc Kreydenweiss Een grote passie voor wijn, terroir en biodynamische landbouw. Op zoek naar de kern van het terroir met gedrevenheid, liefde en respect voor de natuur. De enige reden dat hij nog druiven aanplant, is om de evolutie […]
Het oogstseizoen gaat beginnen! Rijpe druiven op hun top, klaar om te evalueren in vloeibaar genot. Krommende harde werkers in de wijngaard met het sap langs hun armen en het zweet op hun rug. Een romantisch beeld, maar ondertussen lange […]
Plateau de Fruits de Mer bij Bistrot Neuf Waan je in een zalige zomer aan de Franse kust met een traditioneel plateau de Fruits de Mer! De zo typerende etagères vol heerlijke zeevruchten die het ultieme vakantiegevoel aanzwengelen gewoon bij […]
No products in the cart.